dimarts, 13 de maig del 2014

La pilota de colors

Després de fer un taller de plàstica, i inspirats en el mural que havien fet entre tots, els nens i nenes de segon van inventar-se una història encadenada. Aquest és el resultat, amb petits retocs, perquè s'entengui millor.







 Hi havia una vegada vint-i-cinc nens que tenien una pilota de colors. Aquesta pilota era màgica. Tots es barallaven per tenir la pilota. L'anaven estirant molt i la pilota s'anava allargant. 

Van decidir fer un sorteig i a qui li toqués jugaria amb ella. Li va tocar a un nen, però van tornar començar a barallar-se. Al final tots la van deixar anar i la senyoreta els va dir que ningú la tindria. Llavors, dos d'aquests nens es van posar a plorar perquè la volien. Els dos nens li van demanar si us plau a la senyoreta. Ella els va tornar la pilota però amb la condició de que no es tornessin a barallar. Van anar a jugar i una altra vegada es van tornar a barallar i, estirant, estirant, la pilota va quedar com un ou.

La van fer servir de plantilla per fer un mural i la van pintar i van decidir que podrien escriure els seus noms i les firmes al voltant. Quan va acabar de fer les firmes, la van penjar en un racó de paret de l'escola i tots els nens de l'escola van dir: -Oh, que maco! 

Però un dia, quan el mural estava sec, aquells dos nens volien tornar a jugar amb la pilota. La van agafar i la senyoreta els va castigar. Altra vegada la van demanar a la senyoreta i els va dir que aquesta vegada sí. I al final van deixar de barallar-se i van fer les paus i van viure tots junts. La senyoreta els va veure i es va posar molt contenta perquè no s'havien barallat i estaven jugant tots junts.

Hi havia, però, un nen, que encara volia la pilota per ell sol. Tenia ganes de fer una cosa molt tremenda i va buscar un altre nen que l'ajudés. Tots dos van anar a estripar el mural. Van fer com espies i van estripar-lo silenciosament perquè no els sentís la mestra . Els nens es van voler amagar però no van tenir temps i els van enganxar. La senyoreta els va dir que els castigaria. Els nens però van dir que els sabia molt de greu i que jugarien tots junts. Al final van jugar tots junts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada